Крокети от пуешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Крокети от пуешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Като казахме, че искаме нещо вкусно за бирата, имахме предвид точно това"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг
  • хляб - 1 филия, накисната в прясно мляко
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 70 г
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го сваряваме в подсолена вода.

След това го смиламе на кайма и го слагаме в дълбока купа.

Към него добавяме леко изстискания хляб, яйцата и подправките.

Смесваме много добре и оформяме топки, като във всяка слагаме по едно парче кашкавал.

Така приготвените крокети овалваме последователно в яйце, брашно, галета и ги изпържваме в маслото, докато придобият златист цвят.

Крокетите от пуешко месо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: