Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Баница с пуешко месо

Баница с пуешко месо

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Баница с пуешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • пуешко месо - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • мазнина - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, солта, оцета, олиото, яйцето и водата. Разделя се на 5 топчета, покриват се с кърпа и се оставят за половин час.

Разточват се кори и се оставят да изсъхнат малко. В намазана с мазнина тава се редят последователно кори и плънка, приготвена от свареното месо, разбъркано с яйцата.

Всяка кора се поръсва с мазнина. Баницата се пече в предварително загрята фурна, докато почервенее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: