Начин на приготвяне
Първо слагаме около 2 литра вода в голяма тенджера да завира на котлона. Прибавяме в нея малко олио и щипка сол. Като заври водата слагаме спагетите да се сварят. През това време започваме да си приготвяме плънката.
Маслините е препоръчително да са без костилка, режем ги на едри парчета. Луканковият колбас се реже на кубчета и се оставя на страни. Почистваме праза и го режем на колелца. Гъбите се почистват, измиват и се режат на кубчета. Сиренето се натрошава и също се оставя на страни.
Като са готови спагетите, ги измиваме със студена вода и ги оставяме да се отцедят. През това време слагаме в уок тиган малко олио или масло и слагаме праза и гъбите да се задушат. Като са готови ги овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Включваме фурната на 200 градуса. Взимаме по-дълбока тава и изсипваме в нея половината спагети, като ги разпределяме равномерно. Изсипваме половината от лютеницата и разпределяме върху спагетите. След това слагаме готовата смес от праз лука и гъбите.
Поръсваме с натрошеното сирене, с маслините и колбаса. Изсипваме и останалите спагети и също ги мажем с останалата лютеница. Подреждаме слайсовете кашкавал от горе и слагаме във фурната. Печем за около 30 минути, докато се запекат спагетите.