Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички на тиган с богата плънка

Банички на тиган с богата плънка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Отделете само половин час за приготвянето на тези уникални банички на тиган - всички вкъщи ще са ви благодарни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак. Фамилия
  • салам - 300 г по желание
  • сирене - 300 г
  • маслини - 150 г
  • кашкавал - 300 г
  • гъби - 200 г
  • доматено пюре - 300 г (гъсто)
  • сол
  • олио
  • чубрица
  • чесън - на прах (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Взимаме един лист от корите. Разделяме го по ширината на две.

2. Намазваме първо с доматеното пюре съвсем малко и слагаме от всички съставки.

3. Сгъваме баничките, като в края мажем едната страна с малко олио, за да не се отварят баничките.

4. Загряваме олио в тиган и слагаме да се пържат баничките от едната и другата страна.

5. За да не станат мокри корите от доматеното пюре, е хубаво да пържите баничките веднага след приготвянето на 2-3 от тях. И така се практикува с всички.

Бон aпетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: