Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с юфка и гъби

Банички с юфка и гъби

Ivan CankovIvan Cankov
Новак
747
Банички с юфка и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • юфка - 250 - 300 гр. останала сварена юфка
  • гъби - 200 гр.
  • масло - 50 гр.краве
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 75 гр.
  • кашкавал - 50 гр. настърган
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват и се нарязват на ситно. Изпържват се в маслото. Прибавят се юфката, яйцата, сметаната и кашкавалът. Наръсва се с черен пипер и сол и се пържи, докато се изпържат яйцата.

Снема се от огъня и се оставя да изстине.

От сместа се оформят продълговати банички.

Преди сервиране те се изпържват в силно сгорещено олио, докато се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Прост та Дрънка
Прост та Дрънка
Голямо пържене падна тук, бе! Стара юфка с яйца... Остана ми една стара дограма след ремонта, та си мисля...
20.07.2013 22:04
1