Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Юфка с гъби по карловски

Юфка с гъби по карловски

Юфка с гъби по карловски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кой да предположи, че комбинацията от юфка и гъби може да бъде толкова вкусна, кой"

Необходими Продукти

  • юфка - 500 г
  • сланина - 50 г
  • гъби - 200 г пачи крак
  • домати - 200 г от буркан
  • магданоз - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • свинска мас - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маста изпържете нарязаната на много малки парченца сланина, прибавете настърганите домати и оставете да ври около 10 мин.

Добавете наситнените гъби и варете още 5-10 мин, след което сипете ситно нарязания магданоз, солта, виното, счукания черен пипер и оставете да ври още 15-20 мин.

Изцедете сварената юфка, разпределете я в чинии и я залейте с гъбения сос.

С юфка препоръчваме да опитате и нашите рецепти за млечна баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: