Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Юфка с гъби

Юфка с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Юфка с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • юфка - 400 гр.
  • гъби - пресни 400 гр, сушени 50 гр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кашкавал - 30 гр.
  • магданоз
  • лимонова кора - 1/2
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме сушените гъби в 250 мл. вода.

Сваряваме юфката в голяма количество кипяща подсолена вода.

В загрято олио изпържваме пресните гъби до изпаряване на водата. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. Добавяме накиснатите гъби заедно с течността, в която са киснали, и варим 5 мин. на слаб огън. Периодично разбъркваме.

Нарязваме на ситно магданоза и заедно с лимоновата кора го добавяме към гъбите.

Подправяме отново. Изцеждаме юфката и внимателно я смесваме с гъбите.

Разпределяме на порции и поръсваме с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: