Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със зеле, картофи и ориз

Пиле със зеле, картофи и ориз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пиле със зеле, картофи и ориз
Снимка: Зори
2 / 3
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Взехме всичко, което обичахме и го комбинирахме в една тава, получи се много вкусно"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1 кг, може и бутчета
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - около 1 кг
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. (смлян)
  • кимион - 1 ч.л. (смлян)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • зелев сок - 4 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порционни парчета пиле се запържва леко в олиото, изважда се от тигана и в същата мазнина се запържва нарязаните на ситно лук, морков, картофите и червеният пипер.

В намазана с олио тавичка се слага първо измитият ориз, след това половината от нарязаното кисело зеле и се разстила хубаво, отгоре се слага сместа от задушените картофи и моркови, поръсва се обилно с черен пипер и кимион.

Най-отгоре се слага другата половина от нарязаното зеле, отново се поръсва с черен пипер и кимион и се добавя още малко олио.

Правят се гнезда в сместа и в тях се нареждат парчетата пилешко месо.

Всичко се залива със зелевия сок (смесен с водата) и се пече в предварително загрята фурна около 35-40 минути.

Ястието може да се поднесе както топло, така и студено.

Пилето със зеле, картофи и ориз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Благодаря! :)
17.03.2017 16:29
5
Admin
Admin
Прекрасна рецепта и много добре представена!
17.03.2017 16:24
10