Цяло пиле с картофи и ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Цяло пиле с картофи и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. пиле
  • картофи - 700 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - за намазване
  • за плънката
  • ориз - 1 к.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • манатарки - 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • маслинова паста - 1 с.л.
  • чубрица - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и гъбите се почистват и наситняват. Задушават се в мазнина. Когато омекнат, към тях се добавят предварително накиснатият ориз и маслиновата паста.

Поръсва се с подправки и сместа се оставя да къкри на котлона 4-5 минути. След това с нея се пълни измитото и почистено пиле. То се зашива и се поставя в добре намаслена дълбока тава.

Около него се подреждат почистените и нарязани на едро картофи. Те се поливат с бяло вино и се поръсват със същите подправки като плънката.

Яденето се пече около 100 минути на 180 градуса, като от време на време пилето се вади и се намазва с вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: