Начин на приготвяне
Измийте ориза. Нарежете зелето на ситно.
В подходяща тава за печене, сложете мазнината и добавете измития и отцеден ориз.
Сложете тавата в загрята фурна. Гответе, като разбърквате, докато оризът промени цвета си.
Прибавете нарязаното зеле, разбъркайте и гответе още 4-5 минути.
Следва да прибавите нарязаното на късчета свинско месо. Отново гответе още 3-4 минути, като разбърквате от време на време. Ако е необходимо, овкусете със сол.
Налейте 3 ч.ч. топла вода. Сложете овкусеното пиле със сол и универсална подправка.
Покрийте с капак или фолио и печете пилето в загрята фурна до 200 градуса.
Ако е необходимо прибавете още топла вода по време на готвенето.
По желание може да обърнете пилето, за да се изпече равномерно от двете страни.
Пилето върху ориз със зеле и свинско е готово.