Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кисело зеле с ориз, гъби и пиле

Кисело зеле с ориз, гъби и пиле

Кисело зеле с ориз, гъби и пиле
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Студът се понася по–добре с едно такова вкусно ястие!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 400 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • вода - 3 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на парчета и го запържваме с половината количество олио.

В друг съд сгорещяваме останалото количество олио и към него добавяме нарязаното на едри парчета пилешко месо. Пържим месото, докато побелее, след което прибавяме измитите и нарязани на едро гъби и нарязания на дребно лук.

Задушаваме около 5 минути, след което добавяме измития и отцеден ориз, подправките – червен пипер, черен пипер, дафинов лист, сол на вкус и запърженото зеле. Задушаваме още 2–3 минути.

Наливаме топла вода, разбъркваме добре и слагаме в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Добре се получи и бе харесано от цялото семейство. Ще сготвя отново тази вкусотия!
04.02.2020 17:17
1
1
Покажи всички подкоментари