Тиквен флан

18/03/2017
"Обещаваме, че ще ви хареса, ние сме направо пристрастени към вкуса му "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 643
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • тиквено пюре - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • кондензирано мляко - 350 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • портокал - сока от 1/2 портокал
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч. (за карамела)
* мерки и количества
Крем Карамел

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата и към тях прибавете останалите продукти, но без захарта. Разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес (важно е тиквеното пюре да е добре отцедено и гъстичко).

2. Карамелизирайте захарта с няколко капки вода до получаване на светъл или тъмен карамел, в зависимост от предпочитанията ви, като внимавате да не прегори и потъмнее прекалено, защото ще горчи.

3. Веднага разсипете карамела в огнеупорни или метални чашки, предварително приготвени, преценявайки количеството на сместа за флана. На мен ми излезнаха 8 чашки от по 200 мл. Изчакайте да поизстине и да се втвърди.

4. Изсипете във всяка формичка от сместа, без да пълните догоре, защото е възможно при печенето да се поиздуят малко.

5. Печете на 150 градуса на водна баня 1 час.

6. Сервирайте с бита сметана или поръсете с орехи.

Добър вариант е и да сложите орехова ядка във всяка чашка, върху карамела, преди да налеете сместа.

Аз този път не разполагах нито със сметана, нито с орехи, но ви гарантирам, че и така фланът е с много богат вкус и изискан вид.

Надявам се да ви хареса! :)

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар