Пиле с апетитен сос

Пиле с апетитен сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Няма да повярвате колко лесно се приготвя и е толкова вкусно, че цялата чиния ще ометете за нула време"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр
  • гъби - 100 г пресни
  • лук - 1 с.л. настърган
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и правим на порционни парчета. Слагаме порциите в тенджерка, заливаме с вода и сваряваме, като обираме образувалата се пяна.

Бульонът от свареното пиле запазваме. В олио (3 с.л.) задушаваме настъргания лук (1 с.л.) с малко вода и почистените, измити и нарязани пресни гъби (100 г) . Ръсваме черен пипер и сол на вкус.

Прибавяме малко краве масло (20 г) и брашно (1 с.л.) . Разреждаме с малко бульон от варене на пилето, да се получи по-рядка кашичка. Оставяме да се вари. В отделен съд смесваме киселото мляко (3 с.л.) с майонеза (2 с.л.) и малко бульон от пилето.

Изливаме във врящата каша от брашното (която вече се е посгъстила) .

Разбъркваме соса и дръпваме от котлона. В тавичка слагаме пилешките порции, поливаме със соса и поръсваме с настърган кашкавал (50 г). Слагаме ястието да се запече в нагрята силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: