Начин на приготвяне
Измиваме пилето и правим на порционни парчета. Слагаме порциите в тенджерка, заливаме с вода и сваряваме, като обираме образувалата се пяна.
Бульонът от свареното пиле запазваме. В олио (3 с.л.) задушаваме настъргания лук (1 с.л.) с малко вода и почистените, измити и нарязани пресни гъби (100 г) . Ръсваме черен пипер и сол на вкус.
Прибавяме малко краве масло (20 г) и брашно (1 с.л.) . Разреждаме с малко бульон от варене на пилето, да се получи по-рядка кашичка. Оставяме да се вари. В отделен съд смесваме киселото мляко (3 с.л.) с майонеза (2 с.л.) и малко бульон от пилето.
Изливаме във врящата каша от брашното (която вече се е посгъстила) .
Разбъркваме соса и дръпваме от котлона. В тавичка слагаме пилешките порции, поливаме със соса и поръсваме с настърган кашкавал (50 г). Слагаме ястието да се запече в нагрята силна фурна.