Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с инстантно кафе

Шоколадова торта с инстантно кафе

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Шоколадова торта с инстантно кафе
Снимка: К.Георгиева
2 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
16
"Сочна шоколадова торта с разтворимо кафе - няма нужда да ви казваме, че е много вкусна, нали"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сода - 3 ч.л.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • инстантно кафе - 1 и 1/2 ч.ч. сварено нес
  • олио - 3 /4 ч.ч.
  • ванилия - 3 ч.л. есенция
  • за крема
  • течна сметана - 1 литър подсладена
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • течен шоколад - около 500 - 600 г
  • крема сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Добавят се олиото, прясното мляко и кафето и всичко се разбива добре.

Брашното се смесва с какаото, содата, бакпулвера и солта и сухите съставки се прибавят към течните.

Разбива се отново и сместа се разпределя в 3 тавички или се пече на 3 пъти. Всеки блат се пече на 180 градуса с вентилатор за около 35-40 минути в тавичка с диаметър 26 см.

Приготвяне на крема:

Течната сметана се разбива със захарта. Добавя се крема сиренето и шоколада и всичко се разбива добре.

Крема се разделя на 3 части и тортата се сглобява. Украсява се по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: