Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Гъби с пушено пиле и кашкавал

Гъби с пушено пиле и кашкавал

Гъби с пушено пиле и кашкавал
Снимка: Илияна Димова
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Взимане най-големите печурки, които намерите и след това приготвяте тази уникална вкусотия за нула време"

Необходими Продукти

  • печурки - 6 бр. пресни големи
  • пушено пиле - 150 г
  • кашкавал - 30 - 50 г настърган
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • чубрица
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите, измиваме добре и махаме пънчетата. Огнеупорен съд с капак, намазваме с краве масло. Слагаме гъбите, посоляваме, поръсваме с черен пипер и къри на вкус.

Във всяка гъбка слагаме парченце краве масло и нарязаните на много ситно пънчета.

В съда където са гъбите, наливаме 2 с.л. вода, слагаме капака на съда за печене и оставяме във фурната. Включваме на 200 градуса и печем 25-30 минути с капак.

После изваждаме съда от фурната, махаме капака и във всяка гъбка, разпределяме приготвена, докато се запичат гъбите плънка от смесени, нарязани ситно пушено пиле, настърган кашкавал, подправени с черен пипер и чубрица. Отново слагаме във фурната и допичаме пълнените гъби без капак до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: