Начин на приготвяне
Почистваме гъбите, измиваме добре и махаме пънчетата. Огнеупорен съд с капак, намазваме с краве масло. Слагаме гъбите, посоляваме, поръсваме с черен пипер и къри на вкус.
Във всяка гъбка слагаме парченце краве масло и нарязаните на много ситно пънчета.
В съда където са гъбите, наливаме 2 с.л. вода, слагаме капака на съда за печене и оставяме във фурната. Включваме на 200 градуса и печем 25-30 минути с капак.
После изваждаме съда от фурната, махаме капака и във всяка гъбка, разпределяме приготвена, докато се запичат гъбите плънка от смесени, нарязани ситно пушено пиле, настърган кашкавал, подправени с черен пипер и чубрица. Отново слагаме във фурната и допичаме пълнените гъби без капак до готовност.