Начин на приготвяне
Сварете пилешкото. Отделно загрейте маслото и запържете нарязаните гъби.
В подходяща тава сложете обелените и нарязани картофи и ги разбъркайте с пилешкото и гъбите.
Добавете нарязаната ситно чушка и леко запържения предварително лук. По желание може да запържите лука и гъбите заедно.
Овкусете с универсална подправка за гъби, сол, черен пипер и малко чубрица. Долейте в тавата малко вода и сложете ястието да се пече в загрята на 180 градуса фурна.
Най-накрая поръсете запеканката с малко настърган кашкавал и магданоз.
Сочното пиле с гъби, кашкавал и картофи е готово.
Коментари
И каква е тая " универсална подправка за гъби"? Или е универсална и става за всичко или е за гъби и се използва само за гъби.
Благодаря!