Ябълкова шарлота

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
9k
17
23/03/2017
"Една по-различна Шарлота с ябълки, която сме убедени, че ще допадне на всички"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 599
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с помощта на миксер жълтъците, добавяйки към тях на части захарта. Разтопете маслото и половината от него прибавете към сместа. Добавете млякото и разбъркайте.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и солта, разбъркайте и ги добавете, разбъркайте до гладка еднородна смес.

Покрийте малка тавичка с хартия за печене и изсипете сместа в нея. Нарежете обелените ябълки на филийки и ги наредете вертикално в тестото - колкото повече ябълки, толкова по-вкусна шарлотка.

Полейте сладкиша равномерно с останалото масло и поръсете с 3 с.л. кристална захар. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 35- 40 минути до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар