Начин на приготвяне
Измиваме спанака и го оставяме да се изцеди. Разделяме го, като 1/3 от него ще оставим, да го сложим в свеж вид в гювечетата, а другата част ще сложим при зеленчуците, които ще подготвим по следният начин: Всички зеленчуци, обелваме, измиваме и нарязваме на ситно.
В тиган с незалепващо покритие слагаме 2 с.л. олио и запържваме морковите, лука и чушките до готовност. Добавяме 100 мл вода, след като започне водата да ври, слагаме по-голямото количество спанак, което сме отделили по-рано и започваме да бъркаме.
Спанакът ще намали значително обема си, поради тази причина оставихме 1/3 от него в свеж вид. След като се изпари водата и зеленчуците са готови ги махаме от котлона.
Намазваме гювечетата с масло или олио. Зеленчуците ги разделяме в четири гювечета, натрошаваме сиренето и слагаме във всяко гювече.
Върху сиренето нареждаме пресните спаначни листа и заливаме със яйца, които предварително сме разбили с прясно мляко. Печем 20 минути на 200 градуса.