Начин на приготвяне
Използваме само бялата част на праза (ако нямате праз, може да го замените с пресен лук). Нарязваме я на ситно и я запържваме в 1 с.л. масло и 1-2 щипки сол.
Когато празът омекне, добавяме сметаната и кипваме. Варим на умерен огън 7-8 минути. Овкусяваме с индийско орехче и черен пипер.
Подреждаме гювечетата в тава с вода. Подмазваме ги с останалото масло. Разпределяме сместа между тях и във всяко слагаме по плочка сирене и 1 яйца. Запичаме ги за около 15 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна, на водна баня.
Загряваме 1-2 с.л. олио и запържваме в него листата салвия (градински чай) докато станат хрупкави и гарнираме с тях горещото ястие.