Начин на приготвяне
Почистете лапада, спанака и левурдата от дръжките, бланширайте ги и ги нарежете на едро. Оставете ги да се отцедят.
Почистете зеления лук и пресния чесън, измийте ги и ги нарежете на ситно.
Копърът, магданозът и девесилът се измиват и се нарязват на ситно.
Загрейте мазнината в тиган и сложете лука и чесъна да се задушат. След това добавете и останалите съставки. Гответе под капак за няколко минути.
След това овкусете с подправките, разбъркайте и изсипете сместа в купа. Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и разпределете сместа в глинени гювечета.
Добавете няколко маслини в зеленчуковите гювечета, чукнете по едно яйце и сложете кашкавала, нарязан на малки парчета.
Сложете капачетата на гювечетата и сложете спанака със сирене в студена фурна.
Включете фурната на 160 °C и печете гювечетата за около 20 минути.
Поднесете ги в подложни чинии, поръсени с наситнен магданоз.
Да ви е сладко с тези гювечета от лапад и спанак!