Начин на приготвяне
Нарежете и бланширайте за 3 мин във вряща подсолена вода спанака.
Прецедете в гевгир.
В купа натрошете сиренето. Добавете добре изцедения от водата спанак, овкусете с 1 чаена лъжичка червен пипер, щипка прясно наситнен джоджен и размитото с малко топла вода доматено пюре.
На дъното на всяко гювече излейте по 1 с.л. зехтин.
Изсипете от приготвената смес (продуктите са за 2 порции), захлупете и изпечете за 20 мин на 190°C в предварително загрята фурна.
Извадете вкусните гювечета от фурната, във всяко счупете по две яйца и върнете отново във фурната.
Печете, докато се забулят яйцата.
Готовите гювечета със спанак, сирене и яйца поръсете с щипка лют червен пипер и полейте с 1 ч.л. зехтин.
Да ви е сладко!