Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета със спанак, сирене и яйца

Гювечета със спанак, сирене и яйца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Гювечета със спанак, сирене и яйца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Да ви е сладко с тези гювечета със спанак, сирене и яйца"

Необходими Продукти

  • спанак - 600 г бланширан
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • джоджен - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - по желание
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и бланширайте за 3 мин във вряща подсолена вода спанака.

Прецедете в гевгир.

В купа натрошете сиренето. Добавете добре изцедения от водата спанак, овкусете с 1 чаена лъжичка червен пипер, щипка прясно наситнен джоджен и размитото с малко топла вода доматено пюре.

На дъното на всяко гювече излейте по 1 с.л. зехтин.

Изсипете от приготвената смес (продуктите са за 2 порции), захлупете и изпечете за 20 мин на 190°C в предварително загрята фурна.

Извадете вкусните гювечета от фурната, във всяко счупете по две яйца и върнете отново във фурната.

Печете, докато се забулят яйцата.

Готовите гювечета със спанак, сирене и яйца поръсете с щипка лют червен пипер и полейте с 1 ч.л. зехтин.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: