Супа от жълта леща

Елена СтойчовскаЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
24/03/2017
"Вкусна чорбичка от леща - кой може да ѝ устои "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 086
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и се почиства и се нарязва на ситно. Морковите се почистват и се нарязват на кръгчета. В подходяща тенджерка се слага около 700 мл вода.

Лукът и морковите се слагат във врящата вода. Когато са почти сварени, се добавя лещата.

*Тъй като жълтата леща е много нежна и й трябват около 10 минути, за да се свари, затова се добавя непосредствено преди края на готвенето на ястието.

Към готовата супа се прибавят подправките – куркума и сол на вкус. По желание се добавя доматено пюре.

Сложете лъжица-две зехтин, разбъркайте и се насладете на нежния, приятен вкус на нетрадиционната леща.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар