Начин на приготвяне
Почистете лука и морковите. Нарежете ги на средно големи парчета.
Лукът се задушава в 3 супени лъжици зехтин, щом поомекне, се прибавят и морковите.
Накрая се добавят и обелените скилидките чесън. Разбъркайте и оставете на котлона за още около минутка.
Ако усещате, че ще загори, сложете 1/3 ч.ч вода.
Ред е да се добави и жълтата леща. Налейте около 1 литър вряла вода. Ако предпочитате като мен гъста супа от леща, нека водата да е около 800 мл.
Оставете супата да вари - за не повече от 20 мин е готова.
Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и една лъжица кимион към лещата.
Накрая овкусете и с изстискания сок от половин лимон.
Пасирайте супата и сервирайте кремсупата от жълта леща.