Супа от жълта леща

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878233021
Супа от жълта леща
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусна чорбичка от леща - кой може да ѝ устои"

Необходими Продукти

  • жълта леща - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • куркума
  • сол - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и се почиства и се нарязва на ситно. Морковите се почистват и се нарязват на кръгчета. В подходяща тенджерка се слага около 700 мл вода.

Лукът и морковите се слагат във врящата вода. Когато са почти сварени, се добавя лещата.

*Тъй като жълтата леща е много нежна и й трябват около 10 минути, за да се свари, затова се добавя непосредствено преди края на готвенето на ястието.

Към готовата супа се прибавят подправките – куркума и сол на вкус. По желание се добавя доматено пюре.

Сложете лъжица-две зехтин, разбъркайте и се насладете на нежния, приятен вкус на нетрадиционната супа от леща.

Супата от жълта леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Много е вкусна и увира по-бързо от обикновената
25.02.2022 11:34