Начин на приготвяне
Измива се и се сварява пилето, като се маха с лъжица пяната, ако образува при варенето. В херметическа тенджера става двойно по-бързо (около 30 минути).
Нарязваме зелето на ситно и добавяме към пилето и пилешкия бульон. След омекване на зелето добавям
е и броколито, нахута и подправките. Оставяме да поври още 5 минути до омекване на броколито.
През това време разбиваме яйце с кисело мляко.
Издърпваме супата от котлона и пресипваме бавно лъжичка по лъжичка от бульона при яйцето като се бърка непрекъснато. Това се прави с цел да не се пресече яйцето.
Връщаме на тънка струя в тенджерата отново с неспирно разбъркване. Супата е готова за сервиране и консумация.
Може да се гарнира със соеви хапки или крутони.