Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с броколи и моркови

Пиле с броколи и моркови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле с броколи и моркови1 / 2
24/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Във фурната се пече ароматно пилешко с броколи и моркови, а ние вече нямаме търпение да стане готово, за да го опитаме!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г без кокали
  • броколи - 1 глава
  • моркови - 3 броя
  • олио - 80 мл
  • яйца - 5 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • бял риган
  • бял пипер
  • кашкавал - 150 г настърган, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се сварява до полуготовност и се нарязва на парчета. В пилешкия бульон се бланшират за няколко минути почистените и нарязани броколи и моркови. Изваждат се и се оставят добре да се отцедят.

В по-голяма подмазнена тава разбъркайте пилешкото, броколите и морковите заедно с малко олио и подправките на вкус.

Разбийте яйцата с прясното мляко, брашното содата и киселото мляко. Залейте в тавата и сложете да се пече в умерено загряна фурна, за около 20-30 минути. По желание накрая поръсете с настърган кашкавал и доопечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
510
46
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#173836
Потребител#173836
Великолепно ястие се получи, но аз сложих вместо прясно мляко сметана за готвене и малко бульон от пилето. Благодаря за идеята :)
19.07.2016 21:59
Фани
Фани
Страхотно ястие. Приготвих го и стана невероятно вкусно. Благодаря за рецептата. :)
08.05.2013 21:48
2