Лимонов кекс с бадемово брашно

МариянаМариянаНовак6136
26/03/2017
"Няма такова нещо като още един кекс - това е супер вкусен кекс и ви съветваме да го опитате при първа възможност "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 458
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до побеляване маслото с 210 г захар. Без да преставате да разбивате добавете едно по едно яйцата. Разбивате много добре. Сипете млякото и пак разбийте. Добавете лимоновите сок и кора и разбъркайте.

Сипете на струйка бадемовото брашно, а след него и пшеничното брашно, пресято с бакпулвера и нишестето. Разбъркайте и леко разбийте с миксер - получава се гъсто и гладко тесто, приличащо на крем.

Сипете го във форма с диаметър 26 см., застлана с хартия за печене, намазана с масло. Изпечете до златисто за 25-30 мин. във фурната, предварително загрята на 180 градуса.

Оставете кекса да се охлади във формата, след това го обърнете в подходяща чиния и наръсете с пудрата захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар