Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото на тънка струйка и след него киселото мляко, като предварително сме угасили в него содата.
Разбъркваме добре и накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера, разбъркваме добре, докато се поеме брашното. Готовата смес изсипваме в тава, която предварително сме намазнили и набрашнили. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути (до готовност).
За глазурата слагаме всички продукти в малка касерола да заврят. Достатъчно е да се смесят всички продукти и да се стопи захарта. След като е готова глазурата докато е още топла, заливаме изстиналия сладкиш.
В сладкиша може да се добавят по избор ядки (орехи, лешници и др), а декорацията отгоре е въпрос на въображение.
На снимката сладкишът е докориран с карамелиризани кокосови стърготини и бадеми.