Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от риба тон с джинджифил

Филе от риба тон с джинджифил

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Филе от риба тон с джинджифил1 / 2
26/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба тон - 4 бр. филе
  • бяло вино - 1/2 ч.ч
  • джинджифил - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното, джинджифилът, соевият сос и счуканият чесън се смесват и загряват в закрит съд за 1 минута при пълна мощност на микровълновата. Охлажда се леко.

Рибата се нарежда в подходяща тава, залива се със сместа и се оставя да се маринова 2 часа.

Рибата се изважда от маринатата и се нарежда (с тънката част към средата) в сгорещена тава. Пече се непокрита 2 минути при пълна мощност на микровълновата.

Рибата се обръща, напръска се с маринатата и се пече още 2 минути. Покрива се оставя да престои 5 минути. Сервира се с останалата затоплена марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: