Начин на приготвяне
Смесва се 1 с.л. от олиото с лимоновия сок и по половината от подправките. Разбърква се добре. Филето риба тон се маринова за 15 минути.
През това време се смесва останалото олио (½ с.л.) с другата половина от подправките.
Картофите се измиват и обелват, нарязват се на по-големи парчета. Омесват се с подправките и след това се разпределят в едната половина на намазнена тава. Пекат се картофите за 15 минути на 200 °C.
След това на правната част от тавата се слага рибата и се пече 6 минути.
После се изважда, рибата се обръща и се връща обратно за 3 минути.
След това се усилва на 250 °C, поръсва се пармезана върху картофите и се връща тавата за последно за още 3 минути.
Разкошно предложение за обяд или вечеря тогава, когато ви се хапва ароматна рибка - филе от риба тон с лимон и картофи.