Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от риба тон с лимон и картофи

Филе от риба тон с лимон и картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Филе от риба тон с лимон и картофи
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
27 мин.
Общо
32 мин.
Порции
1
"Разкошно предложение за обяд или вечеря тогава, когато ви се хапва ароматна рибка - филе от риба тон с лимон и картофи"

Необходими Продукти

  • риба тон - 1 бр. филе
  • зехтин - 1 ½ с.л.
  • лимонов сок - от ½ лимон
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипка
  • риган - 2 щипка
  • босилек - 2 щипки
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • картофи - около 150 г, малки
  • пармезан - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се 1 с.л. от олиото с лимоновия сок и по половината от подправките. Разбърква се добре. Филето риба тон се маринова за 15 минути.

През това време се смесва останалото олио (½ с.л.) с другата половина от подправките.

Картофите се измиват и обелват, нарязват се на по-големи парчета. Омесват се с подправките и след това се разпределят в едната половина на намазнена тава. Пекат се картофите за 15 минути на 200 °C.

След това на правната част от тавата се слага рибата и се пече 6 минути.

После се изважда, рибата се обръща и се връща обратно за 3 минути.

След това се усилва на 250 °C, поръсва се пармезана върху картофите и се връща тавата за последно за още 3 минути.

Разкошно предложение за обяд или вечеря тогава, когато ви се хапва ароматна рибка - филе от риба тон с лимон и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: