Облечени гъби в кайма

27/03/2017
"Плънката може и да е по ваш избор, но идеята е наша и затова заслужаваме лайк "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 991
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесваме с яйцето, галетата и подправките, които на вас ви харесват за кайма, или ползвайте подправки за кайма универсална.

Правим 10 топчета, като за големи кюфтета.

Почистваме гъбите с кухненска хартия , внимателно отстраняваме пънчетата им.

Нарязваме си маслините, шунката и топеното сирене на ситно.

Вземаме топка кайма, сплескваме я и в нея поставяме гъбка с отвора нагоре и завиваме с каймата, така че отворyt на гъбата да остане отворен.

Подреждаме гъби в намаслена тавичка.

Разпределяме плънката във всички гъби, завиваме тавичката с фолио и слагаме в загрята на 200 градуса фурна.

Печем така 20-30 минути, след което махаме фолиото и поръсваме всяка гъба с настърган кашкавал и допичаме до леко зачервяване.

Може да се сервира като предястие или като основно ястие.

Плънката може да е по ваш избор.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар