Начин на приготвяне
От изброените продукти замесвате меко тесто, което поставяте на топло да втаса за 30 минути.
Когато тестото е готово, удвоило е обема си двойно, го разделяте на три топки. Двете трябва да са еднакви, а третата малка - за дръжката на питката.
Първата топка размесвате на правоъгълна кора, която намазвате с масло и навивате на рехаво руло.
След това го разрязвате на триъгълници и поставяте до стените на тавата, която е застлана с хартия за печене, а в средата поставяте чаша или купичка.
Втората кора разточвате на кръг, намазвате с меко масло и разрязвате също на дълги триъгълници, които навивате на кифлички и подреждате пред тях.
Поставяте отново да втаса за 20 минути на топло. Мажете с жълтъците, преди да изпечете.
През това време правите дръжката, като разточвате на правоъгълна кора, мажете с масло, навивате на рехаво руло, разрязвате по средата на две, поставяте мека тел и го сплитате около нея. Мажете с жълтък и поръсвате сусам.
Печете втасалата питка на 190 градуса, а след нея и дръжката.
От поизстиналата питка махате чашата и сглобявате дръжката, като я забивате в питката.
Добър Апетит!