Супа от пуйка

22/04/2012
"Богата, ароматна и изключително вкуса супа от пуйка за малки и големи "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 578
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 250 г + дреболиите на 1 пуйка
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 2 с.л. или фиде
  • яйца - 2 броя
  • лимони - сок от половин лимон
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се нарязва заедно с дреболиите и се слага да се вари на умерен огън с 2, 2 л вода. Отпенва се и се добавят нарязаните ситно праз и моркови.

Оставя се да ври, докато месото е готово и се добавя по избор фиде или ориз. Подправя се със сол и черен пипер и се доварява.

Снема се от котлона и се застройва с разбитите с лимонов сок яйца. Накрая се разбърква с нарязания магданоз.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар