Пълнена печена пуйка

IvankaIvanka
Новак
252422
Пълнена печена пуйка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12
"Всяка пуйка си мечтае да бъде приготвена по тази рецепта, наскоро откриха група учени - лакомници"

Необходими Продукти

  • пуйка - 2 кг (с дреболии)
  • лук - 1 гл.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригодяваме сместа за пълнене на пуйката, като първо сваряваме дреболиите в подсолена вода, след което ги нарязваме на дребно.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване.

Прибавяме към омекналия лук ориза и нарязаните дреболии, добавяме бульон и варим до полунабъбване на ориза.

Прибавяме стафидите и черния пипер към свалената от огъня смес. Пуйката се осолява отвътре и отвън, и се пълни с приготвената плънка. Зашива се с конец.

Слагаме пълнената пуйка в намазана с мазнина тава, поливаме с бульон (от сварените дреболии) и печем пуйката във фурна.

По време на печенето, поливаме пуйката от време на време с отделения в тавата сос.

Пълнената печена пуйка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: