Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, добавяте меда и олиото, след това содата и канелата, а накрая брашното постепенно се изсипва докато сместа стане на тесто. От полученото тесто се оформят малки топчета с приблизително еднаква големина.
Тавата, която ще ползвате за печене, покривате с хартия за печене и нареждате топчиците на разстояние една от друга. Пекат се в предварително нагрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Изваждате ги и докато са топли започвате да издълбавате откъм плоската част на топчицата.
Трохите, които се получават от издълбаването, ги поставяте в купа/ те са ви необходими за пълнежа/. След като издълбаете всички сладки започвате да правите пълнежа.
В купата където са отделени трохите добавяте разтопеното масло , чашата мляко и смлените орехи. Разбърквате до получаване на хомогенна смес и започвате да пълните дупките на сладките и да ги слепвате.
Тази доза се получават около 40 бр. половинки или да се получат 20 бр. меденки. Като бъдат слепени се оставят да омекнат за 5-6 часа.
Понякога добавям в пълнежа сладко, а също така може да направите и глазура от шоколад и да ги полеете.
Коментари