Вкусни меденки с пълнеж

ЛидияЛидия
Новак
17
126
50
76
29/03/2017
"Не е достатъчно да приготвите перфектните меденки - трябва да приготвите и вкусен пълнеж "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 527
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата498
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, добавяте меда и олиото, след това содата и канелата, а накрая брашното постепенно се изсипва докато сместа стане на тесто. От полученото тесто се оформят малки топчета с приблизително еднаква големина.

Тавата, която ще ползвате за печене, покривате с хартия за печене и нареждате топчиците на разстояние една от друга. Пекат се в предварително нагрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Изваждате ги и докато са топли започвате да издълбавате откъм плоската част на топчицата.

Трохите, които се получават от издълбаването, ги поставяте в купа/ те са ви необходими за пълнежа/. След като издълбаете всички сладки започвате да правите пълнежа.

В купата където са отделени трохите добавяте разтопеното масло , чашата мляко и смлените орехи. Разбърквате до получаване на хомогенна смес и започвате да пълните дупките на сладките и да ги слепвате.

Тази доза се получават около 40 бр. половинки или да се получат 20 бр. меденки. Като бъдат слепени се оставят да омекнат за 5-6 часа.

Понякога добавям в пълнежа сладко, а също така може да направите и глазура от шоколад и да ги полеете.

Метална кутия за мъфини и бисквити - кръгла-18%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за мъфини и бисквити - кръгла
4.90 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Мъфини и бисквити, бонбони и сладкиши, за всички ще намерим място в тази стилна метална кутия

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар