Начин на приготвяне
Сложете яйцата в купата, добавете захарта и разбийте с миксера. Добавете маслото и разбийте хубаво до получаване на хомогенна смес.
Добавете ваниловия екстракт, както и меда и разбийте още малко.
Пресейте бакпулвера, содата бикарбонат, солта, канелата, половината от брашното и сложете си бъркалките за тесто на миксера и пуснете за една минута.
Добавете останалото брашно и пуснете миксера, докато не стане тестото. Сложете малко брашно на подложката и разстелете тестото, като добавяте по малко брашно. Разточете тестото. Оформете меденките с чаша или други формички за сладки.
Останалото тесто на няколко пъти го направете на топка и пак го разточете докато не остане.
Сложете меденките на хартия за печене, като оставяте разстояние между тях, и ги печете за 10 минути на 160°C в предварително загрята фурна. Разтопете кувертюр или шоколад и го сложете в малък съд, за да можете да топвате вече изстиналите меденки.
Оставете на хартия за печене, да се втвърди кувертюрът или шоколадът. Съхранявайте коледните сладки в буркан за сладки с резени ябълка, за да останат меки.
Хапвайте си меки и вкусни меденки за Коледа.