Начин на приготвяне
В тава /по-дълбока/ изсипваме захарта и яйцата и с вилица бъркаме до хомогенност. Прибавяме олиото, ванилията и меда и отново разбъркваме добре.
Отделно гасим содата в киселото мляко и прибавяме и нея. Отново разбиваме добре с вилицата. Прибавяме и брашното чаша след чаша.
Омесваме вече с ръце до получаването на меко и нелепнещо тесто като пластелин - честно казано, не знам точно колко брашно, тъй като го сложих на око. Затова е важно да се слага по малко, за да стане точната консистенция.
Когато е готово, го оставяме в хладилник за около 1 час. Когато е готово, разточваме кора и с формичка изрязваме нашите сладки. Би трябвало тестото да не лепне, поради това че е охладено.
Аз направих първата тава с меденките и го прибрах отново в хладилник до опичането им. Така се работи много лесно с тестото.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до побеляване.
По желание може да ги слепим с мармалад!
От тази доза ми излязоха 3 тави.
Импровизираните вкусни меденки са готови.