Панирани калмари със сос Ремулад

Emilia KrumovaEmilia KrumovaЧирак3732301
01/04/2017
"Перфектното мезе за бира и чудесно прати предложение за вечерите с приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 827
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • калмари - 3 бр. туби
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 6 с.л., бяло
  • брашно - 3 с.л. царевично
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - една щипка
  • олио - 500 г
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате калмарите, нарязвате ги на кръгчета с дебелина един сантиметър и ги слагате настрани.

В по-дълбока чиния смесвате двата вида брашно, бакпулвера и солта.

В друга чиния разбивате яйцата и ги изсипвате при брашното. Разбърквате добре до получаване на гъста каша.

Слагате на котлона олиото в дълбок тиган и го сгорещявате.

Потапяте няколко кръгчета калмари в кашата и поставяте в олоито.

Пържите само една минута и изваждате върху кухненска ролка да се отцеди мазнината.

След това подреждате в чиния, нарязвате лимона и сервирате с чаша студена бира или студено бяло вино и сос Ремулад.

Добър Апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар