Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Панирани калмари със сос Ремулад

Панирани калмари със сос Ремулад

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Панирани калмари със сос Ремулад
Снимка: Emilia Krumova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Перфектното мезе за бира и чудесно прати предложение за вечерите с приятели"

Необходими Продукти

  • калмари - 3 бр. туби
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 6 с.л., бяло
  • брашно - 3 с.л. царевично
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - една щипка
  • олио - 500 г
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате калмарите, нарязвате ги на кръгчета с дебелина един сантиметър и ги слагате настрани.

В по-дълбока чиния смесвате двата вида брашно, бакпулвера и солта.

В друга чиния разбивате яйцата и ги изсипвате при брашното. Разбърквате добре до получаване на гъста каша.

Слагате на котлона олиото в дълбок тиган и го сгорещявате.

Потапяте няколко кръгчета калмари в кашата и поставяте в олоито.

Пържите само една минута и изваждате върху кухненска ролка да се отцеди мазнината.

След това подреждате в чиния, нарязвате лимона и сервирате чудното бирено мезе с чаша студена бира или студено бяло вино и сос Ремулад.

Добър Апетит! Панираните калмари със сос Ремулад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: