Начин на приготвяне
Измитата и почистена гъска се вари в голяма тенджера заедно с подправките (сол, черен пипер) около 2 ч.
През това време се режат на кубчета лукът, морковите, целината и чушките. В друга тенджера се задушават и овкусяват със сол и черен пипер.
Бульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене.
Зеленчуците се варят с бульона около 15-20 мин. След което се слага оризът и се готви още 10-15 мин.
През това време гъската се обезкостява и нарязва на малки парчета. Добавя се към зеленчуците. Доматите се белят, нарязват и също добавят към супата.
Оставя се да поври още няколко минути и се прибавя ситно нарязаният магданоз.