Начин на приготвяне
Дреболийките се почистват, като се махат всички ципи. Слагат се в тенджера, добавя се водата и се оставят да се варят.
В това време се подготвят зеленчуците. Едната глава лук се реже на четвъртинки, единият морков се реже на четири части и заедно с лука се добавя към дреболийките. Всичко се вари около 40 минути.
В това време другата глава лук се реже на ситно и се запържва в зехтина. Останалият морков и коренът от целина се настъргват на едро ренде. Добавят се към лука и се запържват за 5 минути на среден огън при непрекъснато бъркане.
Бульонът се прецежда, лукът и морковът от бульона се изхвърлят. Дреболийките се отцеждат и се нарязват на ситно, след което се връщат в тенджерата.
В бульона се добавят нарязаните на кубчета картофи, запържените зеленчуци, солта и черният пипер.
Вари се до омекването на картофите и дреболийките. Сервира се, като във всяка чиния се слага от супата и се поръсва със ситно нарязан копър.