Безглутенови мъфини

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Безглутенови мъфини
Снимка: Марияна
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Супер предложение - мъфини дори и за онези, които имат непоносимост към глутен"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 50 г
  • безглутеново брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • яйце - 1
  • гхи - 1/2 ч.ч
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се смесват и пресяват заедно.

Слагаме содата при млякото и бъркаме, докато кипне.

Изсипваме го при брашното. Яйцето се разбива и се добавя към сместа, а след него и разтопеното Гхи.

Добавя се и сиренето и се бърка до получаване на хомогенна гъста смес.

Мъфините се пекат на 180-200 градуса за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: