Начин на приготвяне
Сложете почистените и измити свински крачета в тенджера с вода, варите до завиране и изхвърляте, както се казва, първата вода.
Измийте ги отново, налейте им чиста вода и добавете глава лук, срязана на 4, но не докрай, и морковите, нарязани на две.
Варете до разпадането на месото от коста. Прецедете чорбата като отстраните лука, морковите и черния пипер - те са си свършили работата, нарежете на ситно обезкостеното месо и го върнете в чорбата.
Поставете на на слаб огън да заври. Отделно разбъркайте киселото мляко с брашното и малко студена вода на гладка каша като боза. На части добавяйте с лъжица от чорбата, за да се уравновесят температурите в двата съда, и сипете застройката в чорбата.
На ситно ренде настържете скилидките чесън, добавете оцета и лютия червен пипер, разбъркайте и изсипете в чорбата.
Оставете свинската супа да заври отново и премахнете тенджерата от огъня.
Селската чорба от свински крачета е готова.