Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински крачета в гювеч

Свински крачета в гювеч

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Свински крачета в гювеч
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
505 мин.
Порции
4
"Деликатес само за най-големите ценители на мръвката."

Необходими Продукти

  • свински крачета - 4 бр.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • армеева чорба - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 листа
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселата зелка се нарязва и се слага в гювеча. Полива се с олиото и се добавя дафиновият лист, черен пипер и сол според вкуса на всеки. Всичко се разбърква хубаво.

Крачетата се изчистват много хубаво и се заравят в зелето. Поливат се с армеевата чорба. Слага се капакът на гювеча.

В купа се забърква лепкаво тесто от брашно и олио. С това тесто се замазва капакът на гювеча.

Всичко това се пече във фурна цяла нощ на 50 градуса. На сутринта гювеча се изважда от фурната и се отваря.

Крачетата се изравят от зелето и без капак се връща във фурната. Тогава се вдигат градусите на 200 и се пече до зачервяване на крачетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кисело зеле,а прибавяте сол? След това и две чаши солена зелева чорба...?
16.12.2023 22:30
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Бибе, тази рецепта е за всички любители на домашната тип селска кухня като мен. Аз крачета не ям, но с удоволствие бих я опитала, защото съм сигурна че ще е вкусно. С лют пипер и домашен хляб ще трепач!
26.10.2017 19:34
1
1
Покажи всички подкоментари