Начин на приготвяне
Това е едно от най-хубавите ястия, които моите родители са ми приготвяли. Зарежда те с много енергия, здраве и настроение в студените зимни дни.
Крачетата и свинските уши се измиват и оглеждат добре. Ако имат люспи се отстраняват, ако имат косми се обгарят с кухненска горелка.
Слагат се заедно със сол в тенджера под налягане и се заливат с вода 1 пръст над нивото.
Добавя се черният пипер. Варят се 2 часа. Ако не са се разкапали, варят се още ½ час - зависи от свинското.
Чесънът се счуква на каша заедно с ½ ч.л. сол. Смесва се с оцета и няколко с.л . от бульона. В това се топи месото. Мезето се консумира топло.
Не съм още открил подходящо вино. Ракията върви.
Варените свински крачета с уши са готови.