Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Пикантно арабско ястие с яйца - Шакшука

Пикантно арабско ястие с яйца - Шакшука

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пикантно арабско ястие с яйца - Шакшука2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вкусно, ароматно и лесно за приготвяне - любимият ни аламинут от Арабската кухня"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • чушки - 2 бр /1 червена + 1 зелена/
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - около 700 г от консерва
  • кимион
  • куркума - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • чили - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • зехтин
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на полумесеци, а чесъна на ситно. В дълбок тиган сложете зехтина и изчакайте да загрее.

Прибавете лука и кимиона и запържете. Когато лукът придобие златист цвят добавете чесъна и нарязаните на ленти чушки.

Запържете, докато чушките омекнат. Прибавете доматения сок и щипка захар, разбъркайте добре и овкусете с другите подправки /сол, черен пипер, червен пипер, чили, къри, куркума/.

Оставете да къкри на слаб огън. След това счукайте яйцата внимателно едно по едно захлупете и гответе до готовност на яйцата.

Аз лично преместих сместа в малка тавичка счуках яйцата и запекох в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути. Поднесете ястието, докато е топло и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николай Митев
Николай Митев
Аз го правя в УОК тиган, става перфектно и никога не го вадя да го прехвърлям.
13.08.2018 15:40
2
1