Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Шакшука в тава

Шакшука в тава

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Шакшука в тава
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не ви трябва опит в кухнята, за да приготвите ароматна шакшука в тава"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава голяма
  • печени чушки - 6 бр. червени
  • домати - 800 г консерва
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган слагаме олиото и го слагаме на котлона да се сгорещи. Лука си го почистваме, чесъна също. Нарязваме лука на не много дребно. Чесъна го режем на тънки филийки.

Чушките ми са печени на чушкопек и замразени във фризера. Предварително ги си ги вадя, оставям да се размразят и им беля люспите и семките. Чушките ги режем на малки парченца.

Когато олиото се сгорещи, слагаме лука и разбъркваме. Готвим, докато лукът омекне. Изсипваме парченцата пипер. Поръсваме отгоре със захар и малко сол. След това прибавяме и чесъна.

Прибавяме червения пипер и черният пипер. Разбъркваме. Оставяме така за кратко да се задуши. Разбъркваме.

Изсипваме доматите и оставяме да се сгъсти сосът. Нарязваме на ситно магданоза и го слагаме и него вътре. Взимаме тавичка и изсипваме сместа.

Отгоре си правим леко вдлъбнатинки и чукваме 6 яйца на равно разстояние едно от друго. Всяко яйце поръсваме с малко сол отгоре.

Печем Шакшука в топла фурна на 180 градуса за 10 минути.

Поднасяме Шакшука на фурна топло. Да ви е сладко!

Ако рецептата ти харесва, опитай и перфектната рецепта за шакшука или този менемен с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: