Начин на приготвяне
В тиган слагаме олиото и го слагаме на котлона да се сгорещи. Лука си го почистваме, чесъна също. Нарязваме лука на не много дребно. Чесъна го режем на тънки филийки.
Чушките ми са печени на чушкопек и замразени във фризера. Предварително ги си ги вадя, оставям да се размразят и им беля люспите и семките. Чушките ги режем на малки парченца.
Когато олиото се сгорещи, слагаме лука и разбъркваме. Готвим, докато лукът омекне. Изсипваме парченцата пипер. Поръсваме отгоре със захар и малко сол. След това прибавяме и чесъна.
Прибавяме червения пипер и черният пипер. Разбъркваме. Оставяме така за кратко да се задуши. Разбъркваме.
Изсипваме доматите и оставяме да се сгъсти сосът. Нарязваме на ситно магданоза и го слагаме и него вътре. Взимаме тавичка и изсипваме сместа.
Отгоре си правим леко вдлъбнатинки и чукваме 6 яйца на равно разстояние едно от друго. Всяко яйце поръсваме с малко сол отгоре.
Печем Шакшука в топла фурна на 180 градуса за 10 минути.
Поднасяме Шакшука на фурна топло. Да ви е сладко!
Ако рецептата ти харесва, опитай и перфектната рецепта за шакшука или този менемен с яйца.