Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Мариновани пуешки гърди с мед и портокал

Мариновани пуешки гърди с мед и портокал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мариновани пуешки гърди с мед и портокал
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Казват, че доброто месо се познава по ... маринатата. А това е истинска фантазия"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 2 бр. (400 г)
  • лук - 1 малка глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • За марината
  • мед - 2 с.л.
  • портокалов сок - от 1 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • доматен сос - 1 с.л. концентриран
  • сол - 1 щипка
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички продукти за маринатата в дълбока купа и поставете в нея пуешките гърди. Препоръчително е да престоят в хладилник 12 часа, за да се мариноват добре, но ако не разполагате с толкова време, може и по -малко (но не по -малко от 2 часа).

Накълцайте лука на много ситно и го запържете в маслото и зехтина със щипката сол, докато омекне на среден огън.

Увеличете силата на котлона и поставете маринованото месо при лука, като запечете за две минути от всяка страна. След това изсипете соса от марината и веднага намалете огъня.

Захлупете с капак и оставете да покъкри и да се задуши за около 10-15 минути, като периодично отваряте капака и обръщате месото. Ако прецените че течността е малко, може да добавите малко топла водичка в процеса на готвене.

Когато е готово, отстранете от огъня и оставете ястието захлупено с капака за още 10 минути.

Декорирайте по желание с накълцан магданоз, лимон или чери домати.

По желание също може да настържете кашкавал или сирене грюер отгоре още докато е горещо, за да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Драги
Драги
Благодаря за рецептата. Сготвих ги, стана невероятно вкусно и сочно!
15.08.2017 11:48
2
Албена Асенова
Албена Асенова
Уау,хареса ми това предложение!
04.04.2017 19:25
1
1
Покажи всички подкоментари