Начин на приготвяне
Разбъркайте всички продукти за маринатата в дълбока купа и поставете в нея пуешките гърди. Препоръчително е да престоят в хладилник 12 часа, за да се мариноват добре, но ако не разполагате с толкова време, може и по -малко (но не по -малко от 2 часа).
Накълцайте лука на много ситно и го запържете в маслото и зехтина със щипката сол, докато омекне на среден огън.
Увеличете силата на котлона и поставете маринованото месо при лука, като запечете за две минути от всяка страна. След това изсипете соса от марината и веднага намалете огъня.
Захлупете с капак и оставете да покъкри и да се задуши за около 10-15 минути, като периодично отваряте капака и обръщате месото. Ако прецените че течността е малко, може да добавите малко топла водичка в процеса на готвене.
Когато е готово, отстранете от огъня и оставете ястието захлупено с капака за още 10 минути.
Декорирайте по желание с накълцан магданоз, лимон или чери домати.
По желание също може да настържете кашкавал или сирене грюер отгоре още докато е горещо, за да се разтопи.
Коментари