Начин на приготвяне
Обелете лука., моркова и чесъна. Сложете ги в кухненски робот заедно с чушката и целината. Нарежете на дребно.
Загрейте тенджера с 2 с.л зехтин и запържете за кратко месото, нарязано на хапки. Когато промени цвета си, добавете зеленчуците. Сложете и картофите, обелени, измити и нарязани на едри парчета.
Изчакайте няколко минути и добавете червения пипер и доматеното пюре. Налейте вода и намалете котлона. Варете до готовност на всички.
Сложете брашното в купичка и налейте малко вода.
Разбъркайте с тел до смес без бучки. Излейте в яхнията и сгъстете.
Оставете на котлона още 5 минути и изключете.
Поднесете пуешките гърди с картофи в дълбоки чинии и поръсете с пресен магданоз.