Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пържоли»Пуешки гърди с корнфлейкс

Пуешки гърди с корнфлейкс

Пуешки гърди с корнфлейкс
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"С хрупкава корнфлейкс коричка и вкус, който ще ви накара да се размечтаете за поне два стомаха"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 1 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • корнфлейкс - 100 г
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • къри - 1/4 ч.л.
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • лук на прах - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешките гърди и ги нарежете на пържоли. Посолете и оставете така за половин час. Сложете брашното в купа, заедно с подправките. Разбъркайте добре.

В друга купа/ чиния разбийте яйцето. Натрошете корнфлейкса с ръце или го сложете в кухненски робот - аз го обичам на по-големи парчета, така че го троша с ръцете.

Вземете една пържола и оваляйте от двете страни в брашното. Извадете и я потопете в сместа от яйцето, а след това оваляйте в корнфлейкс.

Пържете в загрята мазнина на среден котлон, до приятен златист загар от двете страни.

Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина. Сервирайте с гарнитура по желание.

Пуешките гърди с корнфлейкс са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: